Fettsugning med laserassistans

Fettsugning har länge varit en populär metod för att forma kroppen och ta bort envisa fettdepåer som inte svarar på kost och träning. I takt med framsteg inom medicinsk teknik har olika metoder för fettsugning utvecklats för att göra ingreppet mer skonsamt och effektivt. En av de senaste innovationerna inom fettsugningsteknik är fettsugning med laserassistans, även känd som Smartlipo. I denna artikel kommer vi att utforska denna banbrytande teknik och dess fördelar.

Hur fungerar fettsugning med laserassistans?

Fettsugning med laserassistans är en teknik som kombinerar traditionell fettsugning med användningen av en laser. Genom att använda en laser kan fettsugningsprocessen effektiviseras och ge mer precisa resultat. En tunn laserfiber förs in genom små snitt i huden och laserenergin riktas mot fettcellerna. Laserenergin smälter fettcellerna, vilket gör det lättare att suga ut dem med hjälp av en tunn kateter. Den laserenergi som används vid fettsugning med laserassistans har också fördelen att den kan stimulera kollagenproduktionen, vilket kan ge en förbättrad hudåtstramning efter ingreppet.

Fördelar med fettsugning med laserassistans

Det finns flera fördelar med fettsugning med laserassistans jämfört med traditionell fettsugning. För det första är fettsugning med laserassistans ett mindre invasivt ingrepp eftersom det kräver mindre snitt i huden. Detta leder till mindre ärrbildning och kortare återhämtningstid för patienten. Dessutom minskar användningen av laserenergi blödningar och blåmärken under och efter ingreppet.

En annan fördel med fettsugning med laserassistans är att laserenergin kan stimulera kollagenproduktionen i huden. Detta kan bidra till en förbättrad hudens elasticitet och åtstramning efter ingreppet, vilket ger mer tillfredsställande estetiska resultat.

Vilka områden kan behandlas med fettsugning med laserassistans?

Fettsugning med laserassistans kan användas för att behandla olika områden på kroppen där fettvävnad är ett problem. Vanliga områden är fettsugning mage, midja, lår, höfter, överarmar och dubbelhaka. Genom att använda laserenergin kan fettsugning med laserassistans avlägsna fettceller på dessa områden mer effektivt och ge en jämnare kontur.

Före och efter fettsugning med laserassistans

Innan en fettsugning med laserassistans börjar kommer en läkare eller kirurg att bedöma patientens övergripande hälsa och fastställa om ingreppet är lämpligt. Under proceduren kommer patienten att få lokalbedövning för att minimera obehag. Det är viktigt att följa läkarens instruktioner för eftervård, inklusive användning av kompressionskläder och eventuell medicinering för smärtlindring.

Efter fettsugning med laserassistans kan det finnas viss svullnad, blåmärken och obehag, men dessa symtom bör gradvis minska inom några veckor. Slutliga resultat kan ses efter några månader när svullnaden har lagt sig och huden har stramats åt.

Fettsugning på kliniken Estetikum

Estetikum, tidigare känt som Laser & Estetik Uppsala, grundades år 2008 och är en modern specialistklinik som erbjuder ett brett spektrum av behandlingar inom estetik. Med fokus på fettsugning (Smartlipo), plastikkirurgiska ingrepp, estetiska laserbehandlingar och hudvård har de etablerat sig som en pålitlig aktör inom branschen. Kliniken är belägen i Uppsala och målet är att erbjuda kvalitetssäkrade tjänster inom estetisk plastikkirurgi, fettsugning, estetiska laserbehandlingar, hudvårdsbehandlingar och injektionsbehandlingar.