Dags att ta din hund till veterinären? – Tänk på det här

Ibland är ett veterinärbesök oundvikligt och det är därför viktigt att du har en försäkring för din hund när du behöver uppsöka veterinär. Hitta den bästa hundförsäkring som högst troligt drar ner kostnaderna väsentligt mot vad en veterinär skulle ha kostat utan den. Ha all information och vaccinationsbevis redo inför ditt besök och ta med ett bevis på identitet för din hund såsom numret på ett microchip-ID-kort eller ett registreringspapper. 

Det är bra att ta med några godbitar eller leksaker som kan distrahera din hund under besöket. Förbered dig på att veterinären kommer att undersöka din hunds mun, tassar och andra delar av kroppen. Om du har en rädd eller stressad hund kan det vara bra att ta med en vän eller familjemedlem som kan vara med för att lugna ner den. Berätta för veterinären om alla symptom som du har observerat så de kan ge den bästa möjliga behandlingen. Det är så här du minskar stressen för både dig och din hund!

Så försäkrar du att din hund är beredd

Säkerställ att din hund är beredd för nya situationer och miljöer genom att träna den regelbundet. Börja med att låta hunden vänja sig vid olika typer av ljud och miljöer. Låt den utforska nya platser och möta andra djur och människor. Ge den tid att vänja sig vid nya situationer men se till att inte pressa den för mycket. Om du tränar din hund regelbundet kommer den snabbare att bli bekväm i nya miljöer. Det är också bra att ge din hund en godbit eller beröm när den uppför sig bra i en ny situation. Genom att belöna goda beteenden kommer hunden snabbare att lära sig hur man ska bete sig i fler olika situationer och blir då mer lätthanterlig och följsam.

Hitta rätt veterinär för din hunds behov

Att hitta rätt veterinär för din hund är viktigt så att din hund får den bästa möjliga vården. Leta efter en veterinär som har erfarenhet av att ta hand om just hundar. Det är också bra att se till att veterinären har god kunskap om de olika raserna så att de kan ge den bästa möjliga behandlingen. När du har hittat en lämplig veterinär är det viktigt att ställa några frågor om deras tjänster och priser. Se till att du förstår alla avgifter som kan uppkomma innan du bestämmer dig för vilken veterinär du ska använda. Det är också bra att be om referenser från andra djurvårdare som har använt samma veterinärs tjänster. På så sätt kan du vara säker på att din hund kommer få den bästa möjliga vården.